Hem Om Mig Galleri Nyheter Hyr plats Karta Kontakt Press
Tekanna
En matt grågrön glasyr täcker kannan och i en tredje bränning har en vit krypglasyr påförts på överdelen och på locket. Krypglasyren har jag tagit fram som en dekor och krymper extremt mycket under bränning. Den undre glasyren påverkar också slutresultatet och eftersom hela processen sker under bränning är slutresultatet extremt spännande och varje föremål med krypglasyr har sitt unika uttryck. Muggar och skålar och kannor finns i samma serie, se övriga bilder.
Tekanna
Svart matt utsida med ristade ränder och blank grön insida i både kanna och lock. Till serien hör också den beige kannan som ses på första sidan och muggar som hör till. Mjölkkannor ingår också i serien.

Handtagen till alla dessa kannor har jag gjort av träfaner som böjts, pressats och limmats i lager till rätt tjocklek och form.
Tekanna
Kannan är glaserad med en gråblank glasyr och även denna med krypglasyr. Här syns den stora variationen som krypglasyren bjuder på, jämför med kannan överst, därför är varje kanna är unik.

En svart tekanna i samma serie finns även, men av utrymmesskäl visas den inte här. För att se mer gå gärna in på instagram @ceciliaboivie
www.ceciliaboivie.com